Søstrene Thornberg Smykker


Velkommen

Da en perle blev til kunst i hænderne på søstrene Thornberg.


Ulla er keramiker og laver keramikperler på sit værksted på Stevns med udsigt over Østersøen. Annemarie er smykkekunstner og designer unika-smykker af Ullas keramikperler fra sit værksted med udsigt over Limfjorden.Annemarie plagede i mange år sin søster om at lave keramikperler, men Ulla havde mange andre jern i ilden og havde ikke lyst til at arbejde med den slags småtteri. En dag i efteråret 2009 bukkede Ulla under for presset og lavede nogle håndfulde perler. Annemarie snuppede perlerne med hjem til Limfjorden, og næste gang de to søstre mødtes, bar Annemarie den mest enestående halskæde. Fra den dag var der ingen vej uden om. 

Nu skaber Ulla perler i lertøj og stentøj – samt i rakuovn over åben ild. Hun benytter mange forskellige slags ler og mere end 50 forskellige glasurer. Der kæles for hver enkelt perle i valg af materiale og brænding i atelieret på Stevns. Og der suppleres med smykke-emner i bronze og sølv.

Når perlerne er færdige, sendes de ekspres til Annemarie i den anden ende af landet. 

Og i Annemaries tårnatelier med udsigten over Limfjorden bliver perlerne til unikke halskæder, armbånd og ringe. Ikke to værker er ens. Hvert smykke har sin egen kant.  

Publikum har taget smykkerne til sig. Halskæder, armbånd og ringe vælges af kræsne kunder, der efterspørger det specielle og unikke.

Fra Limfjord til Østersø har søstrene Thornberg skabt en kunstnerisk succes.

Keramiksmykker

[fotos] design by TLU © Hyldig 2011 [fotos]